Постинг
24.05.2011 04:12 -
Шоколадово парфе
Автор: stellaa
Категория: Рецепти
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.05.2011 04:14
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 24.05.2011 04:14
Продукти:
Начин на приготвяне на Шоколадово парфе:
- 175 г шоколад
- 2 с.л. прясно мляко
- 1 ванилия
- 4 жълтъка
- 75 г пудра захар
- 300 мл. течна сметана
Начин на приготвяне на Шоколадово парфе:
Шоколадът (175 г),смесен с прясното мляко (2 с.л.) се разтопява на водна баня. Бърка се, докато стане еднородна смес и шоколадовите блокчета се разтопят напълно. Сместа се оставя да се охлади.
С миксер се разбиват жълтъците (4 бр), захарта (75 г) и ванилията (1 бр), докато жълтъците побелеят. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад.
Накрая се разбива сметаната (300 мл.) и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в камерата за около 4 часа, докато десертът се втвърди.
Вълнообразно
Няма коментари