Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 04:16 - Домашна шоколадова торта
Автор: stellaa Категория: Рецепти   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
1



 
Продукти:   Време за приготвяне: 120 минути
  Начин на приготвяне на Домашна шоколадова торта:

Маслото (125 г) и захарта (200 г) се разбиват до побеляване. Добавят се яйцата (2 бр), млякото (100 мл.), и смесените и пресяти брашно (250 г), бакпулвер (1 опак.) и какао (50 г). Получената смес се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверява се дали блатът е изпечен с клечка за зъби - ако е готов, клечката трябва да излезе суха след пробождане. Блатът се оставя да се охлади и след това се разрязва, така че да се образуват два блата с еднаква дебелина. Единият от тях се поставя в плоска чиния. Полива се внимателно с разтопения на водна баня шоколад (80 г) и отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца банани (2 бр). Отгоре се поставя вторият блат. Какаовата глазура (100 г) (готов продукт, който се продава в магазините и може да се замени с обикновен твърд шоколад) се разтопява на водна баня според указанията на опаковката и с нея с помощта на готварска четка се намазва тортата. Оставя се да се охлади и глазурата да стегне. Течната сметана (100 мл.) и пудрата захар (1 с.л.) се разбиват на твърд крем и с помощта на шприц и фантазия тортата се украсява.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stellaa
Категория: Рецепти
Прочетен: 21466
Постинги: 9
Коментари: 7
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930